Снимка BulNews.bgВ днешно време е все по-трудно да повярваме в доброто.

...
Снимка BulNews.bgВ днешно време е все по-трудно да повярваме в доброто.
Коментари Харесай

Тази история на бедна врачанка ще ви върне вярата в доброто

Снимка BulNews.bg

В днешно време е все по-трудно да повярваме в положителното. Хората, озверели от бедност, все по-рядко ни дават вяра, че им е останала най-малко капка човещина. Има обаче и такива, които макар житейските несгоди, пазят чистотата душата си.
Това потвърждава историята на 64-годишната Гина Георгиева от Враца. На един от най-светлите християнски празници – Великден, тя зарадвала собствен съгражданин, като му върнала забравена чанта с преносим компютър и пари, научи BulNews.bg.

Случката е станала на Разпети петък на автогарата във Враца, когато Гинка изпращала племенницата си за Мизия. Момичето било гладно и отишло да си вземе сандвич от заведението до секторите, а Гина я изчакала на една от масите начело. Когато седнала на един от столовете, дамата усетила, че нещо подпира гърба й. Тя се обърнала и видяла алена чанта, в която имало преносим компютър и тлъста пачка пари.
Жената взела забравения багаж и го посочила на личния състав в заведението. Те я посъветвали да го остави на информацията към гарата. Служителката там в детайли описала какво има в чантата - портативен компютър и сумата от 960 лева
След това дамите се върнали и траяли да чакат рейса си. Те коментирали какво е имало в чантата, като в същото време в диалога се присъединил някакъв мъж, който всял ужас, като споделил: „ Вие сте луди, за какво не взехте парите “. Гина се ядосала и му споделила, че не й трябват непознати пари: „ Сиромашка съм за доста, не за малко “.
След минути при дамите отишла служителката от информацията и им споделила, че водачът на рейса за Видин се е обадил да пита дали има предаден изгубен багаж. Гина доста се зарадвала, че е помогнала на разсеяния мъж да получи преносимия компютър и парите си за едни от най-светлите празници в годината.
След случилото се никой не потърсил врачанката да й благодари, само че тя има вяра, че с действия като тази хората още веднъж ще повярват в положителното и ще станат по-човечни.
64-годишната Гина работи от 11 години в завода за произвеждане на самун и хлебни произведения „ Житара “, като пакетира брашно. Всички в града я познават като безрезервен човек, който безкористно оказва помощ и не чака нищо в подмяна. Жената има вяра, че има Господ, който гледа делата на всеки един от нас и ни оказва помощ да преминем през тестванията, само че и самите ние би трябвало да си оказваме помощ, да сме хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР